Η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος διοργανώνεται κάθε χρόνο από τις 4 έως τις 10 Οκτωβρίου. Αυτές οι ημερομηνίες τιμούν τη μνήμη της εκτόξευσης του πρώτου δορυφόρου του Σπούτνικ-1 στις 4 Οκτωβρίου 1954 και την έναρξη της ισχύος της Συνθήκης για το Διάστημα του ΟΗΕ στις 10 Οκτωβρίου 1967.Ο στόχος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος, όπως δηλώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1999, είναι να «αυξήσει τα οφέλη από τις ειρηνικές χρήσεις της διαστημικής επιστήμης και τεχνολογίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη». Είναι μια «διεθνής γιορτή για την επιστήμη και τεχνολογία και για τη συνεισφορά τους στη βελτίωση των συνθηκών ζωής για την ανθρωπότητα». Οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο σε σχολεία, πανεπιστήμια, επιστημονικά κέντρα, πλανητάρια, μουσεία, εταιρείες κλπ.

Στην Κύπρο ο Εθνικός Συντονιστής και Υπεύθυνος για τους εορτασμούς είναι το διαμέσου του Διευθυντή του κ. Γιώργου Τρουλλιά.

Ο τιμητικός έπαινος δόθηκε με την αφορμή τη συνεργασία μας με το ΚΙΤΙΟΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ για το συγκεκριμένο project της ΝΑΣΑ, το οποίο ήταν υπό την αιγίδα της ΝΑΣΑ και του κ. Γιώργου Τρουλλιά. Επιπλέον, η συνεργασία μας με το ΚΙΤΙΟΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ έχει γίνει πλέον θεσμός, προσφέροντας τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες και γνώσεις που σχετίζονται με το Διάστημα, αλλά και με τις Φυσικές Επιστήμες.